Construirea unei cariere de succes începe cu autocunoaşterea

Andreea SÎncă de la primul workshop de orientare în carieră, am fost uimită să văd că neclarităţile mele priviind ce vreau să fac pe viitor au început să se reducă tot mai mult, deşi, la început când am auzit de JUMP, nu eram sigură că vreau să particip la activităţile din cadrul proiectului, dar am zis că nu am nimic de pierdut ci doar de câştigat.

La fiecare şedinţă învăţam câte ceva nou ce mă facea şi mai sigură pe mine că voi alege cea mai bună opţiune fără să am regrete. Workshop-urile erau interactive şi binenţeles amuzante, ajungeam să ne cunoaştem pe noi înşine mai bine şi să aflăm răspunsurile la întrebările noastre prin jocuri, un mod foarte bun de a trata o problemă serioasă într-un mod plăcut.

Jump_whTrainerii mi-au plăcut foarte mult deoarece se comportau cu noi ca de la egal la egal şi aveam o relaţie de prietenie nu de subaltern. Te simţeai ca acasă, având binenţeles pizza şi ciocolată, ce poate fi mai bun de atât?

Timpul petrecut la un astfel de proiect de dezvoltare personală m-a făcut să cunosc diferite tipuri de oameni şi ceea ce vor să facă ei, să realizez că nu sunt singura persoană care are dubii priviind vitorul ei şi că dacă vreau să ajung undeva trebuie să am încredere că pot. Totodată, am învăţat cum să  fim mai organizaţi şi responsabili, cum să ne transformăm punctele slabe în puncte tari astfel încât acestea să nu devină obstacole pentru mai târziu, am învăţat multe, dar nu e acelaşi lucru pentru fiecare dacă nu încerci şi tu. Este o experienţă memorabilă care îmbină utilul cu plăcutul şi o recomand călduros tuturor celor care vor să se dezvolte şi să preia iniţiativa în definirea carierei lor.

Jump_SiminaÎn ciuda faptului că programul de orientare în carieră s-a terminat, trainerii noştrii au avut grijă să le fim pe-aproape, astfel, am avut ocazia de a vizita compania FM Logistic. Simina Bleau, managerul de resurse umane, a creat pentru noi un centru de evaluare, unde ne-au fost evaluate abilităţile de team work, comunicare, prezentare şi autocunoaştere.

M-am simţit foarte bine, mai ales că am cunoscut şi persoane noi, absolvenţi ai programului Jump. Primul gând pe care l-am avut a fost acela de a învăţa ceva nou, să îmi depăşesc barierele şi să fiu mai sociabilă. Aceste obiective pot spune că le-am atins, mai ales că pentru prima oară oferisem încredere deplină coechipierilor mei în munca de echipă.

Jump_Andreea.În acest centru de evaluare am primit un feedback incredibil de concis şi foarte util. Dintre toate feedback-urile primite vreodată acesta mi-a fost de cel mai mare ajutor, a fost ca o doză de energie şi încredere de sine.

Când am plecat mi s-a confirmat încă odată că merită să investeşti timp pentru a te cunoaşte pe tine însuţi, pentru că acesta este primul pas către o carieră de succes, să ştii ce vrei, iar acest lucru nu îl poţi afla decât dacă te cunoşti foarte bine. Consider că persoanele care au succes în cariera lor, sunt persoane puternice care ştiu ce vor şi au îndrăznit să viseze până şi imposibilul.

“Ca să evoluezi, trebuie să fii dispus să-ți faci prezentul și viitorul diferit de trecut. Istoria ta nu este destinul tău.” – Alan Cohen

Articol scris de Andreea Sărăndan

Semn de carte permalink. Postează un comentariu sau lasă un trackback: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa ta de email nu va fi niciodată publicată nici partajată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Poți folosi aceste HTML tag-uri si atribute <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>