Destinaţie: Viitor –via Yazaki

Jump_YazakiPentru noi, echipa Jump, a început sezonul internship-urilor. Asta înseamnă că, după ce în urma programului am reuşit să ne cunoaştem mai bine şi să ne definim mai concret, începem o nouă căutare: aceea a unui contur care să coincidă cu forma noastră – o carieră pentru abilităţile şi preferinţele pe care le-am dezvoltat.

Pentru o parte dintre noi, interesaţi de domeniul tehnic cu nenumăratele sale departamente şi specializări, implicaţiile vizitei la compania Yazaki sunt evidente:  fiecare om de acolo a fost o posibilă proiecţie a sinelui peste câţiva ani. Această încercare de identificare cu fiecare dintre ei, a dat startul unui proces de căutare a compatibilităţii profesionale. Chiar mai mult decât atât, promisiunea unei destinaţii care merită tot efortul!

Chiar dacă nu mă număr printre cei fascinaţi de IT, mecanică sau engineering, am reuşit să găsesc ceea ce avea Yazaki să-mi ofere mie. Experienţa aceasta a fost în primul rând o expunere la un mediu de muncă dinamic, care pe mine m-a pus faţă în faţă cu o decizie iminentă si care dintr-o dată părea de proporţii mult mai mari: alegerea carierei. Văzând cum fiecare membru al echipei Yazaki îşi prezintă cu însufleţire activitatea, care apoi, se va îmbina în imensul puzzle al produsului finit, am realizat ce multă energie îţi poate da un job care te pasionează şi te provoacă constant. Şi mi-am dorit să fiu suficient de înţeleaptă în decizii pentru ca suma direcţiilor alese la fiecare răscruce să fie un loc unde să mă pot exprima, să îmi pot extinde orizontul fără limite şi să creez o nouă posibilitate, o nouă potecă de urmat.  Atmosfera de la Yazaki a declanşat în mine mobilizarea de a-mi defini viitorul, aşa cum am reuşit să îmi definesc prezentul.

Jump_YazakiLa intrarea în sediul Yazaki am fost întâmpinaţi cu entuziasm şi dorinţa de a împărtăşi şi cunoaşte filosofia care dă direcţie atâtor vieţi profesionale în cadrul companiei. Am fost conduşi într-o sală spaţioasă de conferinţe, trecând pe lângă labirintul de birouri ce avea să rămână nedesluşit pentru încă câteva momente. Aici, am fost întâmpinaţi de domnul Alexandru Stoica, site manager al companiei Yazaki din Timisoara, care ne-a dat ocazia să ne prezentăm traseul profesional pe care ni-l dorim. A subliniat cu empatie importanţa adaptabilităţii, flexibilităţii, comunicării, adaptarea la cerinţele pieţei de IT ca repere în alegerea carierei, dar şi în restul alegerilor şi deciziilor din viaţa noastră.

JumpPrezentarea companiei a trasat în mintea mea o hartă a ţelurilor şi principiilor ce ghidează întreg procesul creator de la Yazaki şi am observat că în acelasi mod în care componentele unei maşini funcţionează perfect,  spre exemplu cablajele Yazaki reuşesc să structureze o disciplină şi o colaborare la nivelul automobilelor, mediul de lucru din companie face acelaşi lucru pentru angajaţi: le trasează o direcţie comună, le induce o mentalitate unitară, care în final îi conduce spre succes prin colaborare şi conectare disciplinată.

JumpTrecând pe la fiecare department am aprofundat infrastructura acestei companii de exceptie şi am primit o mostră din responsabilităţile dar şi satisfacţiile care vin din diferite domenii de activitate. Imaginea de ansamblu a unei companii de familie, care prin perseverenţă şi dorinţa de a face performanţă, a atins o extindere globală impresionantă, ne-a fost prezentată în complexitatea ei prin înţelegerea fiecărei etape a procesului din spatele uşilor sediului modern de pe bulevardul Cetăţii. La final, pot spune că imaginea pe care ne-am creat-o în sala de conferinţe a primit şi alte dimensiuni precum motivaţie, colaborare, strategie, soluţionare, inovaţie…

Le mulţumim celor de la Yazaki pentru că au avut răbdarea şi dorinta de a ne familiariza cu fiecare pas care îi conduce zi de zi spre success, pentru că ne-au inspirat şi ne-au motivat! Şi mulţumim Alina că ne-ai condus spre împlinirea unei experienţe valoroase!

 Articol scris de Daria Sipos

Semn de carte permalink. Postează un comentariu sau lasă un trackback: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa ta de email nu va fi niciodată publicată nici partajată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Poți folosi aceste HTML tag-uri si atribute <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>