Internship la Atos: educatia schimba oameni si destine

Credem în puterea educaţiei de a schimba în bine oameni şi destine. Scopul programului Jump este de a dezvolta abilităţi precum comunicarea, capacitatea de a stabili obiective, planificarea, coordonarea unei echipe, inteligenţa socială, autocontrolul şi munca în echipă, acestea fiind atuuri esenţiale pentru studii, carieră şi viaţă, pentru oricine vrea să reuşească în mediul de lucru din ce în ce mai dinamic şi provocator.

Programul Jump le oferă adolescenţilor oportunităţi nu doar la nivel teoretic, ci şi practic. În cadrul programului de experienţă în muncă le oferim liceenilor contexte de învăţare în care să poată transfera cunoştinţele dobândite şi abilităţile formate în “viaţa reală”.

Patru liceeni, absolvenţi ai programului Jump au fost acceptaţi să facă parte dintr-o echipă de profesionişti din cadrul companiei Atos.

Atos este o companie internaţională ce oferă servicii de tehnologia informaţiei, cu peste 76,400 de angajaţi în 47 de ţări. Este partener Global IT pentru Jocurile Olimpice și Jocurile Paralimpice.

Anca, Alexandru, Bianca şi Clara ne împărtăşesc din experienţa lor. Iată câteva din obiectivele pe care şi le-au propus înainte de a intra în acest program de intenship: să înţeleagă modul de funcţionare al companiei, să dobândească experienţă de lucru şi să înveţe programare.

Anca Tunea: „Mereu mi-am dorit ca atunci când voi fi mare să fac parte dintr-o companie multinațională de succes. Acum mă simt norocoasă…de ce ? Pentru că am avut șansa să păşesc mai devreme decât majoritatea adolescenților de vârsta mea într-o astfel de companie. Compania Atos ne-a primit cu braţele deschise, ne-a făcut să ne simţim de parcă am fi lucrat de mult timp alături de o echipă atât de unită.

Am fost întâmpinați de către adevăraţi profesioniști, oameni cu zâmbetul pe buze, oameni care nu se gândesc cu groază la următoarea zi de muncă. Iniţial, am stat de vorbă cu Alexandra şi Andra . Ele ne-au “introdus” în companie. Am avut onoarea să fiu repartizată în echipa Gates, unde am întâlnit oameni minunați, iar cel care m-a îndrumat în “călătoria” mea a fost Vlad.

 Mă bucur extrem de mult că am avut această șansă, să fac practică într-o companie atât mare şi sper din tot sufletul să mai am această ocazie pe viitor. Este într-adevăr o experiență minunată!”

Clara Rus:În timpul practicii la Atos, sub îndrumarea lui Alexandru, am văzut cum decurge o săptămână de lucru în cadrul unei companii din domeniul IT.

În prima zi am participat alături de noii angajaţi la o prezentare interesantă despre cum să eviţi pierderile de orice fel şi care sunt lucrurile de care trebuie să ţinem cont în gestionarea unei întâlniri de lucru. Până la finalul primei zile am făcut şi un tur al companiei, am făcut cunoştinţă cu mentorii noştri şi ne-au fost prezentate departamentele unde am fost repartizaţi.

Eu am fost repartizată la departamentul DBA. În prima zi am făcut cunoştinţă cu colegii mei de lucru care au fost extrem de prietenoşi, iar mentorul meu mi-a făcut o scurtă prezentare a departamentului, mi-a arătat tool-urile cu care lucrează şi cum să folosesc o maşină virtuală.

În restul săptămânii am lucrat pe această maşină virtuală. Mentorul meu mi-a dat nişte task-uri simple, cum ar fi să creez o bază de date sau un tabel. La început am crezut că nu o să reuşesc deoarece era ceva ce nu mai făcusem înainte, însă m-am descurcat şi pot spune cu mândrie că am îndeplinit toate sarcinile.

În această săptămână am învăţat multe lucuri noi şi am avut parte de o experienţă plăcută alături de colegii de la Atos DBA”.

Internship-ul în cadrul companiei Atos le-a oferit liceenilor oportunitatea de a explora domeniul ales, iar această experienţă alături de profesionişti le-a modelat comportamentul şi au dobândit obiceiuri sănătoase: punctualitate, seriozitate, ascultare activă, sunt mai responsabili şi proactivi.

Urmăriţi continuarea poveştii în articolul scris de Bianca şi Alexandru, care au parcurs un traseu frumos de dezvoltare personală declanşat în cadrul workshop-urilor şi catalizat de experienţa practică în cadrul programului de experienţă în muncă.

Orice călătorie începe cu un prim pas. Călătoria ta poate începe chiar acum, iar primul pas este să… JUMP!

Semn de carte permalink. Postează un comentariu sau lasă un trackback: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa ta de email nu va fi niciodată publicată nici partajată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Poți folosi aceste HTML tag-uri si atribute <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>