Internship la Continental: aceeaşi oportunitate, un alt impact

În urmă cu câteva săptămâni, Darius ne-a relatat despre experienţa lui în cadrul companiei Continental. Săptămâna aceasta, Andrei ne povesteşte despre experienţa lui în cadrul programului de experienţă în muncă Jump.

„În acest an şcolar am participat la un program de orientare în carieră. Acesta s-a finalizat cu un internship la compania Continental din Timişoara pe durata unei săptămâni.

Ştiam despre existenţa companiei în oraşul nostru dar, cu programul JUMP am avut ocazia să-mi lărgesc orizontul informaţional, intrând mult mai în detaliu legat de structura unei companii multinaţionale şi de funcţionarea departamentelor ei.

În aceste zile am văzut că nimic nu poate funcţiona fără oameni capabili şi care să aibă abilităţile necesare dezvoltate. Ne-au primit cu deschidere şi răbdare. Am primit de la ei informaţii şi am putut să punem întrebări la care ni s-a răspuns pe înţelesul nostru.

Am văzut ce înseamnă lucrul cu oamenii la departamentul de resurse umane şi acesta este domeniul pe care eu aş vrea să îl urmez. De asemenea, am trecut prin majoritatea departamentelor şi am văzut ce înseamnă planificarea producţiei şi realizarea ei în fabrică, verificarea calitativă şi în final expedierea ei către clienţii din lumea întreagă.

Mi-am dat seama că o companie aşa de mare nu poate funcţiona bine decât dacă la baza ei sunt nişte reguli foarte stricte pe care angajaţii sunt obligaţi să le respecte la fiecare loc de muncă. Pentru aceasta există proceduri care asigură atât siguranţa personală, respectarea calităţii cât şi buna colaborare între serviciile din firmă.

Cei de la Continental au investit şi in păstrarea unui mediu curat făcând eforturi pentru ca timişorenii să poată să se bucure de un oraş nepoluat şi pădurea din apropiere să rămână verde!

Am avut ocazia să cunosc un grup de vizitatori veniţi de la alte sedii ale companiei din lume. Am conştientizat astfel importanţa fabricii din Timişoara în cadrul companiei Continental.

Ceea ce m-a impresionat în mod deosebit a fost atitudinea angajaţilor faţă de noi şi le mulţumesc pe această cale. Consider că astfel de ocazii sunt utile liceenilor, pentru a-şi face o imagine realistă asupra viitoarelor locuri de muncă.

La fel ca în viaţă, când ai o bază solidă pe care să te dezvolţi şi un autoturism, care se bazează pe nişte anvelope de calitate, va oferi ocupanţilor săi siguranţa şi confortul unei călătorii plăcute pe tot parcursul ei până la destinaţia finală.

Andrei Nedel vă urează  drum bun!”.

Liceenii au avut o perspectivă diferită asupra aceleiaşi experienţe. Totuşi, ambii au avut oportunitatea de a observa îndeaproape ce înseamnă viaţa profesională într-o companie de succes.

Urmăreşte în continuare poveştile absolvenţilor Jump. Vei fi surprins!

Semn de carte permalink. Postează un comentariu sau lasă un trackback: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa ta de email nu va fi niciodată publicată nici partajată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Poți folosi aceste HTML tag-uri si atribute <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>