Oportunitate în carieră prin Jump: liceenii vizitează Yazaki

Experienta Yazaki aduce în mintea mea un nou concept: comoditate productivă. E locul unde am pășit săptămânile trecute împreună cu echipa Jump, acolo la capăt de linie 4. Am fost surprinsă de faptul că oamenii sunt plini de căldură și dornici să vorbească puțin despre job-ul lor.

Despre ce este vorba? E o echipă de oameni care au vrut să aducă în România o companie de familie de renume și chiar au reușit cu succes. E minunat să vezi că există în orașul tău oameni care proiectează componentele din propria ta mașina. Și nu mă refer neapărat la motor sau alte cele. Ci pur și simplu la micile aspecte care fac totul precum instrumentele de bord.

Împreună cu echipa de la Jump am pornit într-un mic tur al companiei. Am fost întâmpinați cu căldură de managerul de R&D și de echipa de Resurse Umane locală. Au fost dorinici să ne arate compania lor și locul unde o mână destul de măricică de oameni își petrec bună parte din zi. Ce m-a surprins a fost atmosfera relaxată și destinsă din cadrul sediului Yazaki. Mai că striga „Hai la lucru!”. Și unde ți se mai oferă, în zilele noastre, o așa oportunitate?

Rând pe rând am trecut pe la fiecare departament din cadrul R&D-ului Yazaki din Timișoara. Șefii de departamente au fost foarte deschiși pentru a ne explica rolul fiecărui angajat și responsabilitățile lor. De la mecanică, până la quality control totul merge ca pe roate și nimeni nu lucrează individual. Pentru că deși fiecare are de îndeplinit o anumită sarcină se simte precum o mașinărie bine unsă, o adevărată echipă. E dincolo de cabluri și ceasuri de bord la o mașină. E vorba de iubirea pentru munca pe care o faci și de pasiunea ce o investești în oamenii de lângă tine. Și e bine că toți angajații de la Yazaki au lângă ei oameni care să îi susțină în ceea ce fac și care sunt responsabili pentru buna lor dispoziție la lucru.

Mi-a plăcut mini-internshipul nostru. Și încă odată Jump a fost locul unde am putut să experimentez un altfel de orientare în carieră. Nu teorie, ci practică.

 Articol scris de Andreea Teban

Semn de carte permalink. Postează un comentariu sau lasă un trackback: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa ta de email nu va fi niciodată publicată nici partajată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Poți folosi aceste HTML tag-uri si atribute <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>