Internship la Atos: patru povesti de succes

Vacanţa de vară a adus un nou început pentru patru liceeni, absolvenţi ai programului Jump.

Anca şi Clara ne-au povestit despre experienţa lor pe parcursul internship-ului la o renumită companie multinaţionala Atos şi ne-au scris câteva rânduri. Bianca şi Alexandru reiau firul poveştii şi ne relatează despre experienţa lor alături de echipa Atos. Bianca se află la cea de-a doua experienţă de acest gen, după ce a participat la un centru de evaluare la FM Logistic şi un alt internship finalizat cu succes la Timişoara Startup Hub anul trecut.

Aceeaşi săptămână, aceeaşi companie, acelaşi program de experienţă în muncă şi totusi avem patru poveşti diferite, unice, patru perspective care pleacă de la acelaşi context de învăţare.

Viziunea celor doi liceeni asupra procesului de învăţare denotă o gândire analitică, iar premergător săptămânii de practică şi-au stabilit câteva obiective: să dobândească experienţă de lucru, să afle care este reţeta de succes a persoanelor care lucrează în companie şi care sunt responsabilităţile unui specialist din domeniul IT.

Bianca şi Alexandru, continuă povestea lor de succces alături de echipa Atos:

Bianca Lupu: „Le mulţumesc mult celor care şi-au rupt o bucată din ziua lor plină pentru a ne împărtăşi această experienţă, mai exact echipelor de back-up şi storage. Pot să spun că această experienţă m-a ajutat să văd în detaliu cum decurge o săptămână de lucru într-o companie, m-am integrat cu uşurinţă în acest mediu, realizând că “munca” poate fi plăcută dar şi eficientă.

Mi-ar plăcea foarte mult să mă angajez în acest domeniu imediat după finalizarea facultăţii, mi-a plăcut atmosfera destinsă de lucru şi faptul că fiecare angajat este eficient.

A fost o experienţă nouă şi plăcută, şi mă bucur că am avut parte de acest gen de experienţe în cadrul programului Jump. Cred că este necesar să repet că le mulţumesc celor care m-au îndrumat şi mi-au explicat ce şi cum se întâmplă, şi să îi mulţumesc Alinei Bunei pentru încă o experienţă de învăţare outside the box”.

Alexandru Chipurici: ,,În acest stagiu de practică am văzut  mediul de lucru al unui angajat din domeniul IT, am aflat cum funcţionează şi cum este organizată o companie multinaţională. Am descoperit cu ce se ocupă fiecare angajat şi am observat că sunt foarte bine organizaţi, iar acest lucru m-a determinat să fiu şi eu la fel ca ei, mereu atent la detalii.

Am cunoscut oameni foarte de treabă. Am stat cu ei în fiecare pauză, am râs cu ei şi am petrecut momente frumoase împreună. M-au considerat noul lor coleg.

Experiența mea la Atos a fost unul dintre cele mai interesante activități pe care le-am experimentat, iar pe viitor îmi doresc cât mai multe asemenea contexte de învăţare!”

Având această experienţă, alături de profesionişti, absolvenţii Jump au învăţat în cadrul programului de experienţă în muncă despre leadership, muncă în echipă, responsabilităţi, autonomie, eficienţă personală, organizarea şi planificarea timpului.

Sperăm că această poveste şi experienţă de învăţare să vă ajute să înţelegeţi importanţa alegerilor pe care le faceţi. Misiunea Jump este de a vă susţine să treceţi de la “fixed mindset“ la un stil de gandire orientat spre dezvoltare, “growth mindset“, şi să vă  însuşiţi obiceiuri cu adevărat eficiente, obiceiuri care stau la baza adevăraţilor lideri: proactivitate şi responsabilitate, prioritizarea, gândirea de tip win-win, ascultarea activă, colaborarea.

Vrei mai mult? Jump Outside the box.

Semn de carte permalink. Postează un comentariu sau lasă un trackback: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa ta de email nu va fi niciodată publicată nici partajată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Poți folosi aceste HTML tag-uri si atribute <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>