Primul an de Jump, primii paşi spre o carieră de succes

Iată-ne ajunşi la finalul primei ediţii a programului Jump! A fost un an plin de provocări pentru cei 20 de liceeni care au făcut parte din programul de dezvoltare personală şi orientare în carieră, dobândind cunoştinţe teoretice şi practice, pe care ulterior au avut oportunitatea de a le explora în cadrul programelor de internship în care s-au angajat cu devotament.

Pe parcursul acestui an, liceenii au deprins abilităţi de viaţă; descoperirea de sine şi de noi calităţi, conştientizarea propriilor valori, încrederea în propriile puteri, curajul pentru schimbare şi un nou început sunt doar câteva noţiuni care pentru aceiaşi liceeni erau străine cu un an în urmă.

Astăzi, aceeaşi liceeni îşi definesc obiective şi îşi gestionează paşii care îi duc la îndeplinirea acestora. Tot ei realizează faptul că au mai multe opţiuni de viaţă atunci când intenţiile lor se află la intersecţia dintre valorile, abilităţile şi motivaţiile personale.

Absolvenţii sunt curioşi şi curajoşi deopotrivă, încercând să se apropie cu paşi repezi de ceea ce îşi doresc: ca într-o zi să devină profesionişti. Programele de internship le-au oferit unora dintre ei ocazia de a-şi găsi mentori; altora, şansa de a purta o conversaţie “ca între oameni mari” . Unii dintre ei se mândresc (şi au dreptate) cu faptul că au început să aibă iniţiativă şi să îşi asume responsabilităţi, câteva dintre primele semnale ale maturizării, poate. Alţii povestesc despre felul în care aceste experienţe i-au ajutat să îşi dezvolte gândirea critică, abilitatea de a vorbi în public şi plăcerea de a munci în echipă.

Putem spune că implicarea lor în cadrul programelor de internship a reuşit să le ofere contextul potrivit pentru a fructifica abilităţi desprinse într-un mod curajos în timpul sesiunilor de orientare în carieră. Cu siguranţă finalitatea acestei experienţe nu ar fi fost aceeaşi dacă liceenii nu ar fi văzut cu proprii ochi ce înseamnă munca într-o companie adevărată.

În linii mari, putem spune că un an de Jump a avut un impact pozitiv, ajutându-i pe liceeni să îşi dezvăluie mai mult din potenţialul de care erau conştienţi că îl aveau deja, dar le era greu să îl accepte şi mai apoi să îl exploreze. Resursele lor interne pot fi nelimitate atunci când se regăsesc într-un mediu propice pentru a acţiona.

Desigur, acest lucru nu ar fi fost posibil fără efortul celor 10 parteneri din cadrul programului de experienţă în muncă, ocazie cu care ne dorim să le transmitem un sincer “Mulţumesc”! pentru ceea ce am realizat împreună.

Absolvenţii Jump sunt printre puţinii liceeni care îşi pot redacta CV-ul timpuriu, cu experienţă relevantă, de care să fie mândri. Dar poate printre cele mai importante lucruri de spus ar fi că acei absolvenţi sunt în prezent încrezători în sine, în armonie cu ei înşişi, fericiţi.

Pe 7 octombrie am dat startul pentru cea de-a doua generaţie Jump. Sunteţi curioşi să aflaţi noi poveşti despre liceenii implicaţi în program? Fi-ţi cu ochii pe noi, veţi fi plăcut surprinşi!

Până atunci, vă lăsăm cu un filmuleţ în care o parte dintre absolvenţii Jump povestesc cu entuziam despre experienţa lor.

Semn de carte permalink. Postează un comentariu sau lasă un trackback: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa ta de email nu va fi niciodată publicată nici partajată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Poți folosi aceste HTML tag-uri si atribute <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>