Primul pas – JUMP

Iris Jump_whLa începutul anului şcolar 2014, fiind elevă în clasa a X-a, mi-a stârnit interesul un program nou dedicat liceenilor, despre care am aflat prin intermediul unor colegi. Avea un nume care atrăgea atenţia, JUMP, iar activităţile propuse păreau extrem de promiţătoare: de la workshop-uri săptămânale dedicate cunoaşterii şi dezvoltării personale, la sesiuni de orientare alături de un consilier specializat şi mai apoi la partea care mi se părea cea mai atractivă, internship-uri în cadrul unor companii timişorene.

Încă de la primele întâlniri am apreciat atmosfera caldă, extrem de deschisă şi prietenoasa, dar în aceeaşi măsură antrenantă şi competitivă. Mi-am dat seama că îmi doresc să descopăr cât mai multe lucruri despre mine, iar modul de abordare a fiecărei teme din cadrul workshop-urilor a condus, pas cu pas, la evoluţia şi dezvoltarea mea. Unele noţiuni, precum leadership sau management-ul proiectelor au devenit prietenoase şi interesante. Întrucât o bună parte din activităţi s-au desfăşurat pe echipe, am experimentat identificarea rolurilor, medierea conflictelor, trăirile unui lider de echipă…

Am descoperit că deprinderile dobândite în cadrul programului pot fi aplicate cu succes în viaţa de zi cu zi şi am învăţat să apreciez învăţământul informal de calitate.

Ceea ce consider că e un mare plus faţă de sistemul de evaluare cu care eram obişnuită de la şcoală este feedback-ul primit la întâlnirile face-to-face, atât cu participanţii, cât şi cu părinţii lor.

Au urmat, în luna iunie, întâlnirile din cadrul programului de orientare în carieră. Activităţile au fost concepute modern şi atractiv şi tratate cu seriozitate şi profesionalism. Am simţit că fac primul pas serios spre viitorul meu profesional.

Prima sesiune de internship la care am participat s-a desfăşurat în cadrul Timişoara Startup Hub. Într-un sediu modern, spaţios şi primitor, am cunoscut o echipă motivată şi receptivă. Am participat activ la Banat IT Summer Barbeque, iar faptul că m-am simţit utilă m-a mulţumit.

Iris Jump_BBQ.Aştept cu interes următoarele stagii de practică şi job shadowing. Mă simt încrezătoare, motivată şi mulţumită. Simt că păşesc pe drumul cel bun!

Articol scris de Iris Muntean

Semn de carte permalink. Postează un comentariu sau lasă un trackback: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa ta de email nu va fi niciodată publicată nici partajată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Poți folosi aceste HTML tag-uri si atribute <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>