Profesie, încontro?

Jump_Atos_ArmandPrin intermediul Jump, liceenii au şansa de a-şi proiecta cea mai bună versiune a lor în viitor. După un an de activităţi şi un proces de învăţare intens în cadrul programului, Jump nu îşi încheie misiunea aici, ci se asigură că absolvenţii îşi vor dezvolta abilităţile în continuare. Astfel, orice licean care a absolvit cu succes programul Jump poate avea oportunitatea de a se proiecta în viaţa de adult angajat.

Acesta este şi cazul lui Armand şi David, doi absolvenţi care încearcă să îşi definească cariera şi au intrat în contact cu oameni cu experienţă, cărora le-au aflat povestea, traseul lor profesional şi abilităţile pe care le-au dezvoltat să aibă succes.

Atos este o companie multinaţională de origine franceză care oferă servicii de consultanţă în tehnologie, integrare sisteme şi gestionare infrastructură informatică. De asemenea este o companie care susţine programele de dezvoltare pentru tineri şi a ales să ne fie partener în programul Jump. Cu ajutorul companiei am reuşit să implementăm un program de internship prin care liceenii să fie cu un pas mai aproape de dezvoltarea lor profesională.

Printre obiectivele lui David pentru stagiul de practică s-au regăsit aflarea cerinţelor şi responsabilităţilor din departamentul financiar şi stăpânirea de programe Microsoft. Armand pasionat fiind de IT şi servere, a apreciat oamenii care i-au oferit informaţia cerută într-un interval scurt de timp.

Armand ne relatează din experienţa sa alături de colectivul Atos:

“Cred că cele două săptămâni de practică la ATOS, au fost printre cele mai frumoase momente pe care le-am trăit în viaţa mea. Primele două zile mi-au oferit posibilitatea să cunosc mai bine echipa, să comunic mai eficient şi mi-am stabilit obiectivele pe care urma să le îndeplinesc până la sfârşitul celor două săptămâni. Am apreciat de fiecare dată oamenii care îmi ofereau informaţia cerută într-un interval scurt de timp.

Mulţumesc echipei ATOS, care a fost alături de mine pe parcursul celor două săptămâni şi programului JUMP!”

Şi acum, povestea lui David:

David_Atos„În aceste două săptămâni, am reuşit să învăţ formule folositoare în Microsoft Excel, dar şi prezentări în Power Point. Mi-a plăcut enorm de mult că în departamentul B\usiness Opperations Support (BOS)S am primit şi un birou, unde puteam lucra şi exersa ce primeam din partea echipei. Am văzut cum se lucrează cu distribuirea laptop-urilor, dar şi a telefoanelor, şi cum se tratează o problemă care are nevoie de aprobare. Mi-am dat seama că această companie este exact ceea ce îmi doream eu când voi începe să lucrez, o companie în care toţi se salută între ei, într-o ambianţă deschisă şi prietenoasă. Pe parcursul activităţilor desfăşurate în cadrul acestei practici, mi-am asumat un rol şi în cadrul departamentului financiar.

Cu ajutorul programului de orientare în carieră am aflat că mi-ar plăcea cel mai mult să lucrez în domeniul financiar şi sunt bucuros că am reuşit să experimentez în cadrul programului de experienţă în muncă cum este să lucrez în acest domeniu. Mi-ar plăcea să revin în această companie după terminarea facultăţii sau cine ştie, poate chiar şi pe perioada workshop-urilor Jump.”

Internship-ul în cadrul companiei Atos le-a oferit celor doi tineri oportunitatea de a-şi confirma alegerile devenind mai responsabili în luarea deciziei în ceea ce priveşte studiile universitare. Au descoperit ce înseamnă să lucreze alături de profesionişti, să îşi asume noi responsabilităţi într-un mediu propice lor ca şi caractere.

Aceasta este doar una din poveştile pline de experienţe constructive ale absolvenţilor programului Jump. Poveştile despre intership-uri continuă; stay tuned!

Semn de carte permalink. Postează un comentariu sau lasă un trackback: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa ta de email nu va fi niciodată publicată nici partajată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Poți folosi aceste HTML tag-uri si atribute <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>