Startup Hub: invitatie la dezvoltare

Programul de experienţă în muncă a adus noi contexte de învăţare pentru absolvenţii Jump, unde altundeva decât la Startup Hub, locul unde, în urmă cu aproape trei ani, inspirată de liceeni şi observând nevoile vârstei lor am creat programul Jump.

Radu Ticiu, CEO Timişoara Startup Hub, pasionat de educaţie, ne-a împărtăşit impresia pe care i-a lăsat-o întâlnirea cu absolvenţii programului Jump:

Pentru Timisoara Startup Hub, lucrul cu elevi de liceu sau chiar mai mici e ceva obişnuit, Hub-ul fiind săptămânal gazda activităţilor din cadrul programului CoderDojo, in care copiii participanţi învaţă în primul rând programare. În ultimii doi ani, am putut implica liceenii participanţi la programul Jump în activităţi practice, legate de organizarea şi desfăşurarea diverselor noastre evenimente. Cristina şi colegii ei au făcut o treabă excelentă, crescând de la o zi la alta, manifestându-şi creativitatea, dezvoltând o bună capacitate de asumare de sarcini şi îndeplinindu-le de cele mai multe ori cu succes. Vorba furnizorului de servicii de telecomunicaţii, viitorul sună bine”!

Cristina ne povesteşte despre experienţa ei de învăţare în urma participării la programul Jump:

“Cheia succesului în această perioadă a vieții este ieșirea din zona de confort, fie ea prin stabilirea de conexiuni cu oameni noi sau realizarea unor activități la care nu te-ai fi gândit în trecut. Iar progresul se face cu pași mici. Pentru mine, unul din primii pași a fost voluntariatul la Startup Hub.

În urma programului de orientare în carieră JUMP- în cadrul căruia mi-am dezvoltat un plan de acțiune și mi-am identificat interesele, aptitudinile și valorile- mi-a fost oferită posibilitatea de a participa la un program de experiență în muncă. Cele șase săptămâni de orientare în carieră m-au făcut mult mai receptivă la oportunități, așa că nu am ezitat să particip, să mă dezvolt mai departe. Și nu am niciun regret!  Zilele petrecute în cadrul companiei m-au făcut sa fiu mult mai deschisă la lumea din jurul meu, la oameni și mi-au schimbat mult perspectiva cu privire la muncă. Mi-am dat seama că munca se realizează mult mai ușor și mai bine într-un colectiv creativ și plin de bună-dispoziție. Pe de altă parte, experiența nu m-a făcut doar să cunosc persoane noi, m-a făcut să mă cunosc mai bine și să îmi consolidez anumite convingeri.

Vine un moment când realizezi că nu este suficient să treci prin viață și să iei lucrurile așa cum îți sunt date, ci trebuie să îți găsești țeluri, să te ambiționezi și să ai curaj să visezi. Genul acesta de activitate te face să vrei mai mult de la tine, deoarece ești pus într-un mediu total diferit de cel cu care erai obișnuit până atunci, între oameni cu obiective mai înalte, mai realiste, mai bine-definite.

Prima oară când am ajuns la Startup Hub m-am simțit puțin intimidată de aspectul modern și oficial al clădirii, însă de îndată ce am cunoscut oamenii care urmau să mă îndrume, am realizat că voi petrece trei luni printre persoane responsabile, înțelegătoare, dornice să ajute și să evolueze. Partea cea mai bună a fost că nu am avut o singură activitate pe care să o desfășurăm constant-sarcinile erau mereu diverse și dezvoltau noi abilități, încurajând în același timp inovația.

Experiența valoroasă m-a ajutat să mă dezvolt, să comunic eficient, mi-a oferit mai multă încredere în mine și momente pe care nu le voi uita niciodată. Acum profit de orice oportunitate și nu mai aștept ca lucrurile să se întâmple, pur și simplu, ci caut alte contexte de învățare și provocări. Sunt recunoscătoare că am reușit să mă dezvolt personal, făcând primii pași pe o scară de dimensiuni infinite-progresul”.

Mulţumim Radu pentru suport, dedicaţie şi implicarea în proiecte care aduc valoare educaţiei şi comunităţii în care trăim. Ne bucurăm să fim alături de oameni care inspiră şi crează contexte educaţionale şi experienţe de învăţare valoroase.

Semn de carte permalink. Postează un comentariu sau lasă un trackback: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa ta de email nu va fi niciodată publicată nici partajată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Poți folosi aceste HTML tag-uri si atribute <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>