Când şi cum se desfăşoară?

JUMP este singurul program din România care oferă un traseu educaţional complet, de la procesul de autocunoaştere, consiliere şi orientare în carieră, până la ancorarea în lumea profesiilor, printr-un stagiu de practică, în care adolescenții iau contact cu tot ceea ce înseamnă experienţa în muncă.

Am început în 7 octombrie 2013 cu o grupă pilot de liceeni, iar până acum ne-au trecut pragul peste 1,000 de adolescenţi.

Jump vă conduce într-o nouă aventură, cea a adolescenţilor isteți, care doresc să îşi dezvolte abilităţi de relaţionare pozitivă cu ceilalţi, să se adapteze la situaţii noi, să îşi dezvolte inteligenţa emoţională şi socială.

Programa Jump pentru workshop-uri a fost gândită pentru lucrul în grupe mici, de maxim 12 adolescenți, cu scopul de a le oferi o experienţă de învăţare interactivă, bazată pe învăţarea experienţială, pe parcursul a 8 luni, 32 de săptămâni (o sesiune de două ore în fiecare săptămână).

JumpNu există niciun substitut pentru experienţă. De aceea, trainerii, prin crearea unei experienţe într-un mediu controlat, cresc nivelul de cunoştinţe, dezvoltă aptitudini şi competenţe. Un feedback dat la timp poate accelera învăţarea corectă şi va ajuta la crearea deprinderilor necesare reuşitei.

Metodele de învăţare pe care le folosim se bazează pe folosirea experienţei participanţilor, atât cea din viaţa de zi cu zi, cât şi cea din activităţile experienţiale din timpul workshop-urilor (exerciţii, jocuri de mișcare, joc de rol, modelaj, colaj, desen, muzică, pictură, teatru de umbre, teatru de marionete, dans, reciclare creativă). Discuţiile de grup sunt cadrul oferit pentru reflecţia asupra acestor experienţe, ducând la integrarea noilor cunoştinţe. Dezvoltarea abilităţilor este susţinută şi prin urmarea planului de acţiune individual pe care ţi-l stabileşti în funcţie de nevoile şi de interesele tale.

Noi îţi oferim cunoştinţe care să-ţi fie de folos, activităţi aducătoare de „aha!”-uri şi, mai ales, încrederea că poţi să ajungi acolo unde îţi doreşti. Te aşteptăm să vii cu propriile tale întrebări!

Înscrierea la programele Jump se poate realiza pe tot parcursul anului şcolar în funcţie de numărul de locuri disponibile.

Workshop-uri dezvoltare personală: 2 oct 2017

Programul de orientare și consiliere în carieră

  • Ediţia XII:  octombrie – noiembrie 2017
  • Ediţia XIII: februarie – martie 2018
  • Ediţia XIV: aprilie – mai 2018
  • Ediția XV: mai – iunie 2018

Durata programului de consiliere şi orientare în carieră: orientare JUMP6 săptămâni: 3 workshop-uri şi 3 sesiuni de consiliere în carieră.

Programul de orientare în carieră se desfăşoara atât în formatul de mai sus, cât şi în 5-7 sesiuni de câte 50 – 60 de minute, câte o sesiune de consiliere în carieră în fiecare săptămână.

Experienţa în muncă – vacanţa de vară

Îndrăzneşte să ne contactezi. Lasă în urmă zona de confort, ieşi de pe pilot automat şi învaţă să te iubeşti pe tine şi toata viaţa care se creează în jurul tău!