Experienţa în muncă

Experienţa în muncă este un program ce urmează workshop-urilor de dezvoltare personală sau orientare în carieră, pentru că doar ştiind ce ţi se potriveşte şi la ce eşti cu adevărat bun, poţi trăi o experienţă autentică în viaţa ta.

În cadrul acestui program liceenii au acces la aproximativ două săptămâni de practică profesională, perioada diferind de la companie la companie.

Stagiul se va face la una din companiile care activează într-un domeniu cât mai apropiat de domeniul în care adolescentul se pregăteşte să profeseze şi implică jobshadowing sau, în domenii precum IT, chiar participarea într-un proiect.

“Experienţa în muncă” a fost creat ca un exerciţiu de imaginţie în care poţi gusta din aroma proprilor tale alegeri, dar şi a responsabilităţilor.

Cu “experienţa în muncă” câştigi timp:

✔ te  ajută să îţi dai seama ce domeniu ţi se potriveşte şi ce oportunităţi sunt pentru tine pe piaţa muncii;
✔ te învaţă primii paşi pe care trebuie să îi faci în carieră;
✔ îţi ofera suport să înţelegi cât mai multe despre ce înseamnă munca în echipă, responsabilităţi, leadership.

 Cu “experienţa în muncă” câştigi încredere:

Încă de mici auzim cât este de important să învăţăm bine să luăm note mari, să urmăm o facultate care să ne aducă un job cu faimă şi bani, dar sunt puţine momentele în care chiar avem curaj să stăm spectatori şi să luăm decizii în funcţie de ce ne place, ce ne dorim pentru noi, în funcţie de cum suntem noi construiţi. Deciziile legate de viitorul nostru ne sunt pe umeri mulţi ani şi este necesar să ne aparţină.

✔ cu acest program câştigi puterea de a lua decizii bazate pe ceea ce îţi doreşti, pe ceea ce ţi se potriveşte şi în acele arii în care se dovedeşte că eşti foarte bun;
✔ vei putea face o simulare, o « joacă de-a viitorul », şi să tragi concluzia dacă deciziile tale de până acum te duc în direcţia dorită de tine.

Cu « experienţa în muncă » te câştigi pe tine – îţi vei proiecta cea mai bună versiune a ta în viitor.

✔ te vei proiecta în viaţa de adult angajat, vei vedea încă de acum ce e nevoie să faci pentru a deveni mai bun în domeniul tău;
✔ afli cerinţele şi responsabilităţile job-ului ales;
✔ intri în contact cu oameni cu experienţă cărora le vei afla povestea, traseul lor profesional şi skills-urile pe care le-au dezvoltat să aibă succes;
✔ vei învăţa să-ţi dezvolţi abilităţi şi calităţi importante pentru conturarea unui profil profesional puternic ca: adaptabilitatea, comunicarea eficientă, organizarea timpului şi a task-urilor etc.;
✔ iţi vei crea propria reţea de networking având acces la o listă solidă de contacte pe care o poţi accesa în viitoarea carieră.

Experienţa în muncă este iniţiat de JUMP în parteneriat cu organizaţii sau companii locale de succes si a fost gândit ca o rampă de lansare pentru tine. Totodată acest program este potrivit celor hotărâţi să urmeze studiile la o universitate de prestigiu din străinătate, îmbogăţind semnificativ portofoliul care trebuie să cuprindă şi dovezi de experienţă în muncă sau de implicare în comunitate.

 “Munca ne scuteşte de la trei rele: plictiseala, viciul, şi nevoia.” – Voltaire spune asta şi JUMP completează cu: fă ca alegerile tale să însemne bucurie, înţelepciune şi success!