Workshop-uri

Jump_Andrei NLumea e fascinantă – atât cea din lăuntrul tău, cât şi cea exterioară. Sau, cel puţin, poate fi fascinantă dacă urmezi întrebările care te preocupă cu adevărat. Fiecare persoană este unică în felul ei. Rolul nostru este acela de a te ajuta în identificarea propriilor tale răspunsuri, cele care sunt în acord cu tine. Cât de des îţi pui astfel de întrebări?

✔ Cine sunt eu şi ce vreau să fiu?
✔ Ce să fac cu furia pe care o simt uneori?
✔ Cum să mă descurc cu emoţiile prea puternice?
✔ Ce roluri să-mi asum în grupuri?
✔ Cum să pun în practică un proiect împreună cu alţii? Aş putea să conduc eu o echipă? Cum să  facem trecerea de la idee la acţiune?
✔ Cum să mă exprim pentru a mă face auzit(ă)?
✔ Care sunt atuurile pe care mă pot baza când am de ţinut un discurs?
✔ Cum aleg ce informaţii sunt de încredere şi contează pentru mine?
✔ Ce fel de oameni vreau să am în jurul meu? Cum să-i cunosc? Cum să-i aleg?

 

În workshop-urile de dezvoltare personală JUMP, ne interesează curiozitatea ta despre propria persoană, precum şi despre ceea ce te înconjoară. Suntem pregătiţi să găsim împreună răspunsurile care te pot ajuta să te dezvolţi. Creăm împreună un spaţiu în care poţi descoperi şi experimenta. Ne propunem să te sprijinim în dezvoltarea ta ca persoană autonomă, capabilă să îşi definească şi să atingă împlinirea atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală.

Abilităţile pe care urmărim să le dezvoltăm sunt cele care ţin de inteligenţa emoţională, comunicarea eficientă, gândirea critică, vorbirea în public, leadership, munca în echipă, managementul proiectelor.  Toate acestea au un rol important în procesul de creştere personală. Efectul lor?

✔ Gestionarea propriilor emoţii cu scopul de a lua deciziile cele mai bune.
✔ Alegerea şi urmarea obiectivelor care sunt în concordanţă cu valorile şi cu potenţialul tău.
✔ Comunicare de calitate, atât atunci când transmiţi mesajul tău altora, cât şi atunci când interpretezi mesajele lor către tine.
✔ Relaţionarea autentică cu cei din jur.
✔ Eficienţă în desfăşurarea proiectelor şi în lucrul cu alţii.

 

Pentru a acorda timpul necesar procesului de dezvoltare, workshop-urile se desfăşoară pe durata a 8 luni, 32 de saptamani, câte o sesiune de 2 ore în fiecare săptămână. Lucrăm în grupe mici, de maxim 12 adolescenți.

Folosim metode de învăţare ca exerciţiile, jocurile, jocurile de rol şi discuţiile de grup, raportându-ne la experienţele de viaţă ale participanţilor şi creând împreună ocazia pentru a experimenta noi moduri de a gândi şi de a acţiona. Dezvoltarea abilităţilor este susţinută şi prin urmarea planului de acţiune individual pe care ţi-l stabileşti tu, în funcţie de nevoile şi de interesele tale, şi a cărui îndeplinire o urmărim împreună. Îi ajutăm şi pe părinţii tăi să se implice în acest proces, pentru a te putea susţine în atingerea obiectivelor tale.

Noi îţi oferim cunoştinţe care să-ţi fie de folos, un cadru în care să exersezi noi comportamente şi, mai ales, încrederea că poţi să ajungi acolo unde îţi doreşti. Te aşteptăm să vii cu propriile tale întrebări. Îndrăzneşte să ieşi de pe pilot automat! Îndrăzneşte să îţi depăşeşti propriile limite!

 ‘Când capeţi un răspuns te luminezi. Când pui o întrebare, în schimb, luminezi lucrurile’

Constantin Noica