De la o sesiune de orientare în carieră la crearea unui club de antreprenoriat

Salut, mă numesc Daniel şi sunt absolvent Jump. A fost o experienţă minunată şi plină de încercări din care am ajuns să învăţ, să inţeleg şi să dau mai departe la rândul meu. La o scurtă perioadă de timp după absolvirea programului de orientare în carieră, am decis să iau iniţiativa şi să fac ceva! Dar ce putea fi acel ceva? Având ca pasiune antreprenoriatul am zis să mă îndrept în această direcţie şi să îmi dau seama ce plus aş putea aduce societăţii de azi.

Cea mai mare parte dintre noi ne dorim să ajungem cineva în viaţă, să avem o carieră de succes care să ne şi placă. Am participat la un seminar, unde s-a menţionat faptul că în general, ţara noastră duce lipsă de oameni care să promoveze antreprenoriatul în rândul tinerei generaţii.

Având o mică afacere pe care ulterior am reuşit să o vând, m-am lovit de o mulţime de întrebări şi probleme pe care am ajuns să le rezolv de unul singur, dându-mi seama cât de importante ar fi fost sfaturile şi îndrumările unor persoane cu experienţă în domeniu şi nu numai. Văzând această problemă ca pe o oportunitate, n-am mai stat pe gânduri şi am trecut direct la treabă. Astfel, a luat naştere Entrepreneurship Club Timişoara. Prin intermediul acestui club dorim să oferim o mână de ajutor tuturor tinerilor şi în general persoanelor care doresc să îmbrăţişeze calea antreprenoriatului.

La nici o săptămână după întemeierea clubului am organizat prima şedinţă la care au participat opt persoane, două dintre acestea fiind antreprenori. Prin aceste şedinţe dorim să dezvoltăm abilităţile şi aptitudinile necesare unui tânăr care doreşte să îşi pună în aplicare ideea de afacere. Totodată oferim membrilor, la fiecare şedinţă, şansa de avea alături de ei un om din mediul de afaceri, specialist, profesor sau cel puţin o persoană de la care avem ce învăţa, ocazie de care nu are parte oricine!

Cum descriu eu membrul ideal: orice persoană care doreşte să îşi pună în aplicare o idee, care este dispus să înveţe cât mai multe lucruri noi, care nu pune banii pe primul plan şi cel mai important aspect pe care ţin să îl subliniez este dorinţa de a ajuta! Dacă te afli printre aceste persoane, join us!

Consider că programul de orientare Jump a avut un impact pozitiv asupra evoluţiei mele. Am reuşit să învăţ o mulţime de lucruri noi despre mine, lucruri care m-au propulsat spre a lua iniţiativa, a mă implica şi care totodată mi-au dat forţa necesară de a crede în mine.

Este foarte important ca om să îţi cunoşti punctele forte, calităţile şi mai ales propria persoană! Pentru că atunci când te cunoşti pe tine, îţi cunoşti valorile în care crezi, iar drumul pe care poate îl credeai închis ajunge să ţi se deschidă dintr-o dată. Şi ajungi să explorezi mai multe oportunităţi şi mai ales să evoluezi ca persoană. Pe voi, ce vă opreşte în a vă dezvolta?

Articol scris de Dani Rada

Semn de carte permalink. Postează un comentariu sau lasă un trackback: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa ta de email nu va fi niciodată publicată nici partajată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Poți folosi aceste HTML tag-uri si atribute <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>