Povestea celei mai frumoase experiențe de dezvoltare personală cu Jump Out!

Te-ai simțit vreodată foarte derutat când ai încercat să îți închipui viitorul? Ai multe abilități, dar nu ştii să le valorifici? Ți-ai imaginat vreodată cum o să fie când vei fi faimos şi bogat? Nu știi de unde să începi?

Toată lumea vrea să găsească un sens. La fel și eu. Vreau să mă ridic din pat dimineața și să mă bucur că a început ziua. Vreau să găsesc sens în munca pe care o depun. Să mă ajut pe mine și pe cei din jur.

După ce am parcurs programul de orientare în carieră Jump, am realizat că îmi doresc o carieră în business şi marketing şi posibil, antreprenoriat. Mi-ar plăcea să ajut companiile bune să crească şi să se dezvolte. Acesta este țelul meu.

Poate tu, dragă cititorule, îţi imaginezi că o să lucrezi în domeniul IT şi vei fi programator la Microsoft. Sau poate ai o pasiune pentru oameni şi vrei să îi ajuţi din poziţia de psiholog. Poate eşti un artist. Poate te tentează o carieră în sectorul financiar fiindcă îţi plac numerele şi vrei să îi ajuţi şi pe ceilalţi să înţeleagă cum funcţionează întregul sistem bancar. Cert e că toţi ne dorim să găsim sensul în ceea ce facem.

Dacă mă uit în urmă și analizez calătoria de la prima întâlnire și cine sunt acum, am realizat că Jump m-a apropiat foarte mult de ceea ce îmi doresc să fac şi mi-a dat curaj să încep. Acum am un drum şi construiesc în jurul lui. Îţi doresc să beneficiezi şi tu de experienţa această minunată: fă primul pas să te cunoşti mai bine şi să fii în armonie cu valorile şi dorinţele tale de viitor!

Jump e, în opinia mea, un curs foarte complex care lansează numeroase arii de explorare. Ştiu că nimănui nu-i place să primească multe informaţii dense despre structuri şi tipuri de exerciţii… Aşa că, imaginează-ţi tot cursul ca pe o aventură. Eşti pe o insulă cu încă câţiva prieteni şi cu un lider cu foarte multă experienţă în resurse umane. Trebuie să ajungi în interiorul insulei, la comoara ascunsă, care reprezintă viitorul tău plan de carieră.

Startul îl vei da împreună cu prietenii tăi, însă spre final se pune accent pe dezvoltarea ta individuală, răzbind singur printre liane şi exerciţii de supraviețuire ca să ajungi la comoară. La început, vei face câteva teste. Îţi vei testa inteligența, îţi vei cunoaşte interesele şi abilităţile. Ele vor fi armele tale. Înainte să pleci, vei scrie un mic jurnal, în care vei nota aşteptările şi ce obstacole crezi că vei întâlni pe drumul tău. La un moment dat, vei face o călătorie cu un balon cu aer cald. În această călătorie iei cu tine 12 lădițe de lemn, fiecare reprezentând câte o valoare personală. Pe măsură ce te prind furtunile şi fulgerele, vei arunca din cele 12 lădițe până când ajungi la ultimele două, iar acele două valori atât de importante te vor călăuzi nu doar până la comoară, ci şi în viaţă, de acum încolo. Vei completa roata carierei, vei studia piaţa muncii, vei organiza împreună cu amicii tăi un eveniment ca să treceţi la următoarea sarcina. Unul dintre ei, pe drum, va avea o dificultate pentru a-şi atinge scopul în carieră, iar tu îi vei fi mentor, ajutându-l să depășească acel moment dificil.

Vei descoperi numeroase opțiuni de carieră, iar împreună cu Alina le vei explora pe fiecare în parte, dar multe vor fi capcane, multe nu ţi se vor potrivi ca o mănușa. Iar la final, după toate peripețiile acestea, vei experimenta o neasemuită mulțumire când vezi rezultatul muncii tale şi când vei fi pus mâna pe planul tău de carieră. Sună bine… Şi aventuros, nu-i aşa?

În opinia mea, este un curs foarte tare pe care orice adolescent ar trebui să-l facă. Însă nu e genul de curs la care mergi şi asculţi speaker-ul, presupunând efort din partea ta să îţi faci autoanaliza.

În fiecare săptămână, vei învesti câteva ore din timpul tău pentru cursul în sine şi pentru a face câteva exerciţii. Aici, mie mi-a dat bătăi de cap. Dar ca să îl faci corespunzător, ai nevoie de o anumită doză de responsabilitate. Iar dacă nu ai avut-o până acum, gândeşte-te că e un mic efort comparativ cu rezultatele pe care le poţi avea.

Merită să investești în viitorul tău. Beneficiile sunt nenumărate. Ai parte de o consiliere detaliată a abilităților, intereselor şi a valorilor tale. Îţi sunt oferite informaţii despre piaţa muncii, analizezi posibilitățile pe care le ai în carieră conform noilor informații despre tine. Lucrând în echipă ai şansa să îți observi comportamentul, să-ți descoperi noi calităţi de leadership. Eşti încurajat mult spre reflecție și autoanaliză.

Se lucrează în grupuri mici. Asta înseamnă că fiecare participant primeşte multă atenţie. Prin urmare, dacă în grupa voastră este un mic lider extrovertit şi un artist introvertit, diferenţa asceasta nu va conta întrucât amândoi au şanse egale să se exprime şi să se evalueze.

Fiecare trainer, asociaţie sau business în general are un anumit set de valori. Unele entități pun mult accent pe productivitate, altele pe muncă multă, altele pe creativitate, etc. Ce îmi place la Jump este faptul că se concentrează pe toleranţă, optimizare și adaptarea la nevoile fiecărui participant.

Deci întrebarea e, vrei şi tu să ai grijă de tine şi de viitorul tău? Vrei să fii mai aproape de ţelul tău? Dacă da, hai şi tu în comunitatea Jump!

  Articol scris de Andreea Mateescu

Semn de carte permalink. Postează un comentariu sau lasă un trackback: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa ta de email nu va fi niciodată publicată nici partajată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Poți folosi aceste HTML tag-uri si atribute <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>