Povești care inspiră

De-a lungul celor trei ani, am întâlnit multe povești de viață frumoase ale adolescenților care ne-au inspirat cu talentul și ambiția lor. Suntem bucuroși, că am călătorit împreună o bucată de drum, am fost o calăuză pentru ei și am contribuit la dezvoltarea lor, oferindu-le doza necesară de încredere care transformă orice frică sau nesiguranță într-o oportunitate.

La începutul programului, deși adolescenții nu se cunosc între ei, fac primii pași în construirea relației dezvăluind câte puțin despre ei, sunt curioși să-i cunoască pe ceilalți și povestesc cu pasiune despre obiectivele personale. Atunci, se înfiripă prima legătură între ei – aceea că toți sunt tineri cu un vis mare, care investesc timp, efort și pasiune să-l îndeplinească. Iar noi, la rândul nostru, ne implicăm cu dragoste și dăruire pentru a face visele să prindă viață.

Dorim să vă împărtășim câteva povești, așa că astăzi vom face cunoștință cu Gabriela, Anca și Gheorghe.

“Când m-am înscris în programul Jump eram nesigură în ceea ce privește profesia aleasă. Am descoperit un drum despre care nu aveam idee că îmi va face plăcere să-l urmez, și mai mult de atât, mi-am completat o mică parte din ceea ce înseamnă viitorul meu. Mi-am dezvoltat abilitățile de: lucru în echipă, suport emoțional, autoevaluare. Am descoperit ce este important pentru mine și am cunoscut persoane minunate cu care doresc să interacționez și pe viitor.
Pe lângă descoperirea de sine, mi-am atins scopul cu care am venit aici: să îmi descopăr cariera cea mai potrivită pentru mine. În urma workshop-urilor propuse și a unor teste bine structurate și de foarte mare ajutor, am aflat că profesia de medic psihiatru mi s-ar potrivi cel mai bine. De asemenea, până a ajunge să o practic, mi-am stabilit diferite obiective: pe termen scurt, mediu și lung. Pentru ca aceste obiective să fie clare atât pentru mine cât și pentru cei care mă vor ajuta pe viitor, am folosit metoda SMART (Specific, Measurable, Achievable, Relatable, Time-bound), pe care, cu siguranță, o voi aplica de acum înainte pentru toate obiectivele pe care mi le voi stabili. În concluzie, programul Jump a fost una dintre cele mai plăcute experiențe trăite până acum.”- Gabriela Trăistaru

“Alegerea carierei e probabil coşmarul pe care suntem nevoiţi să îl confruntăm cei mai mulţi dintre noi. Am participat la multe proiecte de dezvoltare personală şi am o grămadă de hobby-uri şi pasiuni, lucru care mi-a lărgit aria în care aş putea activa la facultate, dar de asemenea mi-a îngreunat şi decizia.
Am fost plăcut surprinsă să văd cât de mare e diferenţa când participi alături de 7 parteneri şi nu de 20, şi cât de apropiat poţi fi alături de ei într-un timp scurt. Deşi credeam că am abilităţi de ascultare activă, pe parcursul programului, am observat că de fapt întrerupeam foarte des şi am învăţat că scrisul golurilor tale face diferenţa. Mereu m-am mândrit cu memoria mea, însă doar după ce am început să-mi scriu obiectivele pe o foaie de hârtie am început să mă apuc de ele. Timpul trece repede când faci ceva ce îţi place cu adevărat şi astfel s-a întâmplat şi acum.

Sunt mulţumită de progresul pe care l-am făcut în ceea ce priveşte cariera mea şi cu paşi mici am început să învăţ câte ceva. Jump e una dintre experienţele de care mereu îmi voi aduce aminte cu drag”- Anca Milea

“Pentru mine JUMP a fost o experiență de neuitat. Am ajuns să mă cunosc mai bine pe mine și pe ceilalți din jurul meu. Am învățat ce nevoi au ceilalți, ce îi inspiră și ce lucruri îi motivează și mai ales am învățat lucruri noi despre mine. JUMP m-a ajutat să descopăr lucruri utile despre cum o să-mi gestionez viitorul și ce fel de profesie îmi va  împlini toate nevoile. Dacă nu aș fi venit la acest proiect probabil că încă nu aș cunoaște lucrurile pe care le caută un angajator sau cum să gestionez  munca și distracția într-un proiect.

Cu un trainer foarte bine antrenat și niște colegi foarte diferiți, JUMP a devenit o adevărată plăcere. Am început să aștept cu nerăbdare următoarele sesiuni deoarece îmi place să învăț lucruri noi mai ales când acestea te vor ajuta în viață. Înainte de JUMP am mai fost la un astfel de proiect, dar lucrurile nu au fost explicate la fel de bine ca de Alina, care pe tot parcursul proiectului ne-a susținut și a încercat să ne implice din ce în ce mai mult.

Această experiență a fost benefică atât pe plan sentimental cât și pe plan profesional. Alina și ceilalți participanți au fost ca o săgeată, care m-au ghidat prin acest proiect. Îmi doresc să pot repeta experiența în viitor și recomand tuturor să încerce acest program deoarece niciodată nu cunoști destule despre ceea ce ai nevoie.

În concluzie, JUMP este locul în care toți adolescenții ar trebui să se formeze deoarece viața nu este așa de blândă, iar noi toți avem nevoie de un ghid.”-Gheorghe Milea

Articol scris de Alexandra Lucan

Semn de carte permalink. Postează un comentariu sau lasă un trackback: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa ta de email nu va fi niciodată publicată nici partajată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Poți folosi aceste HTML tag-uri si atribute <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>