Centru de evaluare și dezvoltare pentru absolvenții Jump@FM Logistic

Vacanţa de vară aduce cu ea noi experienţe de învăţare pentru absolvenţii programului Jump. Programul de experienţă în muncă continuă cu noi contexte de învăţare oferite de un om frumos, pasionat de educaţie, Simina Bleau, managerul de resurse umane al companiei multinaţionale, FM Logistic.

Săptămâna trecută am trecut pragul unei companii dragi nouă, FM Logistic, unde am fost întâmpinaţi de Simina şi Silvia care au pregătit pentru noi un centru de evaluare a competenţelor.

Andreea, Daniel şi Paul şi-au aşezat gândurile cu bucurie şi recunoştinţă şi ne povestesc despre experienţa trăită pe parcursul acestei zile.

Iată câteva din obiectivele pe care şi le-a propus Andreea înainte de a intra în acest program de experienţă în muncă: să înţeleagă modul de funcţionare al companiei, să facă faţă cu brio cerinţelor şi să dobândească experienţă de lucru.

Andreea: „Ce cred eu este că odată ce un elev dă examenul de admitere şi ajunge la un liceu, acesta are un timp relativ scurt în care să decidă în ce domeniu să îşi continue studiile şi să se angajeze. Pentru unii, există posibilitatea să se reprofileze mai târziu în viaţă, însă majoritatea oamenilor vor trebui să urmeze cariera pe care au ales-o în tinereţe. De aceea, experienţele pe care le avem în această perioadă sunt extrem de importante, putând să ne influenţeze foarte mult în luarea deciziilor cu impact mare asupra viitorului nostru.

Recent, am vizitat compania FM Logistic împreună cu alţi câţiva tineri de vârsta mea. Acolo am luat parte la un assessment centre, unde ne-au fost testate abilităţile de lucru în echipă, de comunicare şi de soluţionare a problemelor. De asemenea, am văzut depozitul firmei şi ne-au fost explicate mai multe detalii despre aceasta, cum ar fi modul în care sunt aşezaţi paleţii, care sunt clienţii lor principali sau planurile de viitor. Deşi nu ne cunoşteam aproape deloc, am colaborat foarte bine şi am reuşit să scăpăm de reţineri.

Daniel, care a luat de asemenea parte la assessment centre, este de aceeaşi părere: „La început am fost cu toţii timizi, dar pe parcurs am devenit tot mai încrezători şi ne-am dat seama că această timiditate sau frică de a ne exprima în faţa unui public se poate înfrânge foarte uşor prin intermediul unor exerciţii pe care le-am făcut în cadrul acestui centru de evaluare.”

Această vizită la FM Logistic s-a dovedit a fi atât educaţională, cât şi o oportunitate de a ne simţi bine şi de a evolua: „A fost o experienţă grozavă în care am aflat multe lucruri noi despre mine dar şi despre ce înseamnă cu adevărat munca într-o companie multinaţională. Am fost plăcut surprins de ospitabilitatea şi bunătatea angajaţilor, dar mai ales a Siminei şi a Silviei, care au avut grijă să ne simţim bine şi să avem mai multă încredere în noi.” spune tot Daniel.

În urma activităţilor, fiecare dintre noi a primit un feedback constructiv şi cu siguranţă ne-a ajutat pe toţi într-un mod similar cu modul în care l-a ajutat pe Paul: „Datorită feedback-ului oferit cu multă sinceritate, am fost şi sunt determinat să îmi îmbunătăţesc abilităţile dobândite şi să am o viziune mai clară asupra viitorului.”

Cu toţii am avut un stil propriu, un mod original de a gândi şi de a ne exprima. Toate aceste diferenţe care au existat între noi nu ne-au încurcat în vreun fel. Tind să cred că datorită lor am reuşit să ne completăm unul pe celălalt atât de bine şi poate chiar să învăţăm ceva unul de la celălalt sau unul despre celălalt. De fiecare dată când ajungem să aflăm ceva nou, ceva despre sine sau despre cei din jur, şansele să luăm decizii bune în viaţă cresc, deoarece putem lua în considerare mai multe puncte de vedere, putem observa noi oportunităţi. O astfel de experienţă am avut şi noi în cadrul acestui assessment centre”.

Mulţumim partenerilor noştri pentru dăruire, ospitalitate, implicarea activă în dezvoltarea tinerilor. Ne bucurăm să oferim împreună, din 2014 experienţe memorabile şi inspiraţionale tinerilor care ne-au trecut pragul.

Articol scris de Andreea Andras

Semn de carte permalink. Postează un comentariu sau lasă un trackback: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa ta de email nu va fi niciodată publicată nici partajată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Poți folosi aceste HTML tag-uri si atribute <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>