Internship la Continental: viitorul nu este decât un prezent la care lucrezi acum

DSC_0452Pot să zic că mă regăsesc printre cei 99% dintre liceenii care s-au lovit de întrebarea: “Ce meserie vrei să ai?” Ei bine acesta a fost momentul pentru mine când am decis că trebuie să contribui cu pași mici la viitorul meu.

Cu toții vom avea la un moment dat o carieră care să ne reprezinte și în care să ne simțim împăcați și împliniți cu alegerea pe care am făcut-o la momentul respectiv.

Însă, să ajungem la alegerea cea mai potrivită trebuie mai întâi să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine. Astfel, trebuie să explorăm cât mai mult tot ce ne înconjoară. Nimeni nu a spus că este ușor, însă într-o adevărată provocare există și un rezultat pe măsura lui. O nouă experiență va aduce cu ea noi beneficii și obiective, iar vizita la compania Continental a venit la timpul potrivit.

Alexandra: „În prima zi, deja resimțeam stresul de a intra într-o companie de renume internaţional cum este Continental, însă aceasta a dispărut odată cu întâmpinarea călduroasă a Cristinei Milutin, Recruitment Manager în cadrul companiei.

Am avut încă doi prieteni cu mine, Dani și Gheorghe, iar alături de ei am aflat planul de acțiune pentru următoarele zile. Din acel moment am trecut cu toții la treabă: Dani în departamentul producție și engineering, Gheorghe la departamentul IT, în timp ce eu m-am aventurat în departamentele HR și Employer Branding, Public Relations și Communication.

Pe cât de repede am început să descoperim ce înseamnă să fii un angajat Continental pe atât de repede s-a și dus săptămâna.

Am fost uimită să văd diversitatea job-urilor oferite de o companie multinațională și cât de importantă este organizarea, fiecare detaliu făcând diferența.

La început mi-am zis că vreau să descopăr neapărat ce presupune să lucrezi într-un departament de Marketing sau Public Relations (care sunt sarcinile tale zilnice, cum se face comunicarea internă și externă în companie, cum faci o campanie de promovare, etc.) prin urmare mi-am făcut în minte o listă destul de lungă cu întrebări. Am început programul de practică mai întâi la departamentul de Comunicare unde am aflat cât de importantă este comunicarea internă cu angajații dar și cea externă. Am fost încântată să le am ca și colege pe: Alexandra, Anca și Emilia și mai ales să particip la crearea newsletter-ului companiei, să-i urmăresc evoluția, de la primul cuvânt scris până să ajungă în mâna angajaților.

Lucrurile au devenit și mai interesante odată cu vizitele mele la departamentul de HR, unde am aflat mai mult despre Employer Branding și cât de important este acesta.

Cristina și Renata mi-au fost de mare ajutor și mi-au oferit informații despre procesul de recutare și am avut ocazia să iau parte la contactarea oamenilor pentru interviuri. Într-un final frica mea legată de interviuri a dispărut și deja aveam în minte cum ar trebui să arate un CV de succes.

Chiar dacă experiența de practică din cadrul companiei Continental a trecut repede, mi-am confirmat faptul că mă pasionează domeniul de Marketing, mai ales că se promovează munca în echipă, comunicarea și creativitatea.

La finalul programului Jump simt că am siguranța că am ales bine meseria pe care o voi urma și le sunt recunoscătoare persoanelor care și-au făcut loc în agenda lor încărcată să ne împărtășească un pic din frumusețea muncii lor!”

Dani și Gheorghe vă spun puțin și din experiența lor:

Gheorghe: “ Săptămâna de practică la Continental a fost una din cele mai frumoase momente din cadrul programului Jump. Oamenii care m-au așteptat acolo erau dornici să îmi răspundă la orice întrebare și erau foarte pasionați de munca lor.

Suzana, Florin și Ştefan au fost alături de mine și am învățat că într-o companie fiecare departament este important, iar lucrul în echipă, imaginația sunt mai apreciate decât cunoștiințele individuale ale unui singur individ.”

Și Dani: “Programul de orientare în carieră Jump mi-a oferit șansa de a descoperi care sunt înclinațiile mele profesionale și în ce direcție se îndreaptă calea pe care o voi urma în curând. Primele mele așteptări în privința acestui program au fost de a descoperi cât mai multe lucrui noi despre mine precum: aptitudini, calități, defecte și nu în ultimul rând competențele pe care deja le aveam, dar încă nu le conștientizasem. În workshop-urile la care am luat parte am avut ocazia de a realiza care sunt înclinațiile mele și ce mă caracterizează ca persoană.

Prin intermediul acestui program am avut șansa să particip la o săptămână de practică în cadrul companiei Continental. În această săptămână am învățat, pe lângă procesul complet de fabricare a cauciucului, că munca în echipă și comunicarea sunt două lucruri extrem de importante nu doar într-o fabrică, ci și în viața de zi cu zi. Am observat că în această fabrică accentul este pus în primul rând pe calitate, concurența în domeniu fiind foarte mare, calitatea trebuie să fie pe măsură.

În opinia mea consider că programul de orientare în carieră Jump este o reală mână de ajutor tuturor celor care încă nu știu pe ce cale să o apuce. Spre deosebire de alte cursuri, Jump oferă tinerilor un mediu plăcut, deschis, cu oameni faini și prietenoși.

Recomand cu încredere acest program și sper ca și alți tineri de vârsta mea să aibă ocazia de a-și descoperi înclinațiile și aptitudinile de care au nevoie pentru a începe o nouă cale, cea a carierei!”

Mulțumim echipei Continental cât şi Alinei care ne-au ghidat, au fost aproape de tineri interesaţi de viitorul lor și au creat o experiență inedită.

Iar partea cea mai frumoasă într-un astfel de mediu este încrederea oferită fiecăruia dintre noi că suntem creatorii propriei noastre existenţe, că avem 100% potențial să facem orice ne dorim.

Trebuie doar să credem în noi, să vizualizăm succesul, să construim un plan iar apoi să acționăm!

Articol scris de Alexandra și Andreea

Semn de carte permalink. Postează un comentariu sau lasă un trackback: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa ta de email nu va fi niciodată publicată nici partajată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Poți folosi aceste HTML tag-uri si atribute <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>